Sociaal Inclusiepanel
We vinden het belangrijk dat iedere inwoner zich thuis voelt en gerespecteerd wordt om wie hij of zij is. Ongeacht of je wel of geen beperking hebt, of een geloof hebt, wat en wie je bent, je seksuele geaardheid of welke reden dan ook. Iedereen is immers anders en iedereen mag er zijn zoals hij of zij is. Toch komt het nog voor dat dit gevoel niet bij andere mensen leeft en dat je je niet gezien of gehoord voelt. Daarom hebben we een Sociaal Inclusie Panel.
Lijkt het je leuk om deel te nemen aan het Sociaal Inclusie Panel of wil je meer weten? Neem dan contact op met Sandra Nijsten via mail [email protected] of telefonisch via 0475 - 85 25 00.
Wie zit er in het panel?
Hieronder stellen de leden van het sociaal inclusiepanel zich voor.
Suus Vergooszen
Mijn naam is Suus Vergooszen en woon samen met mijn hulphond in Brachterbeek. Door EDS ben ik op jonge leeftijd beroepskneus geworden (klinkt wat prettiger dan afgekeurd). Doordat ik bekend ben met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Participatiewet van de gemeente, alsook vanwege mijn oorspronkelijke beroep als Social Worker ben ik lid geworden van het Sociaal Inclusie Panel.
Ik hoop dat we met dit panel een mooie bijdrage kunnen leveren aan het welzijn/positieve gezondheid van de inwoners van Maasgouw.
Theo Roumen
Ik ben Theo Roumen uit Thorn en blind geworden. In de afgelopen decennia heb ik aan den lijve mogen ervaren hoe het is om van ziend naar een blind persoon te veranderen. De hierdoor opgedane ervaringsdeskundigheid is mijn drijfweer en inzet als lid van het Inclusie panel. Ik wil deze deskundigheid inzetten voor eenieder in onze samenleving, zodat je kun (blijven) meedoen ongeacht je beperking, overtuiging, huidskleur, afkomst of geaardheid.
Laten we samen dit besef in onze samenleven doordruppelen, zodat het op termijn een fikse bui kan worden! Goed voor ons allemaal.
Frans Brouwer
Mijn naam is Frans Brouwer en ben vader van 5 kinderen en trotse opa van maar liefst 11 kleinkinderen. Woon al vanaf 1976 in Maasbracht en ben ruimschoots 10 jaar zelfstandig ondernemer geweest in 2 bedrijven in Maasbracht.
Ik ben 20 jaar werkzaam geweest via een Multinational, gedetacheerd naar zowel Defensie als Justitie. Hoop een bijdrage te kunnen leveren naar een betere samenleving in Maasgouw en omgeving. En hoop jullie spoedig allemaal te zien!
Josien Corsten
Ik ben Josien Corsten en sinds 2018 heel gelukkig wonend in Linne. Met de nodige werkervaring als IC/CCU-verpleegkundige en verpleegkunde-docent, maar ook als ervaringsdeskundige met de diagnose EDS (Ehlers Danlos Syndroom), denk ik meerwaarde te hebben voor het sociaal inclusiepanel.
Mijn idee: het is voor iedereen belangrijk om mee te (blijven) doen in de maatschappij en helemaal in de eigen leefomgeving. En vanuit die positieve gedachte wil ik graag meedenken en eraan bijdragen, die leefbare maatschappij mogelijk te maken.
Sonja Bouten
Mijn naam is Sonja Bouten en woon in Maasgouw. Ik heb 17 jaar bij Provincie Limburg gewerkt daar ben ik o.a. manager geweest van 2 clusters. Op mijn 35e heb ik naast mijn gezin en werk in de avonduren een universitaire master of science behaald. Met veel plezier heb ik ook een aantal jaren in de zakelijke dienstverlening gewerkt tussen Maastricht en Zeist. Ik was Manager Zuid Nederland. Mijn diagnose Jong Dementie heb ik gekregen toen ik 52 jaar was. Over Jong Dementie praten we als de persoon onder de 65 jaar is. Boven de 65 jaar praten we over ouderdomsdementie.
Inmiddels ben ik afgekeurd vanwege mijn diagnose. Sommige mensen (her)kennen mij ook van de TV-serie Restaurant Misverstand.
Monique Flietstra - van Roij
Ik ben Monique Flietstra - van Roij, werkzaam als Coördinerend begeleider dagbesteding bij Daelzicht in Heel. Na 10 jaar in Beegden te hebben gewoond, wonen we sinds een paar jaar in het mooie Nunhem.
Vanuit dagbesteding proberen we de deelnemers zoveel mogelijk mee te laten doen in de maatschappij, op een volwaardige manier. Vanuit dit gedachtegoed denk ik dat ik een mooie bijdrage kan leveren aan het sociale inclusie panel.
Sandra Nijsten
Ik ben Sandra Nijsten en sinds begin 2023 ben ik werkzaam bij de gemeente Maasgouw en mag ik samen met het Sociaal Inclusie Panel een agenda gaan opstellen waarmee we de toegankelijkheid in Maasgouw gaan vergroten. Toegankelijkheid is een breed begrip en gaat over zowel de straten en gebouwen, als leesbare brieven, je thuis voelen bij een vereniging als geaccepteerd worden om wie je bent. Maar ook om hulp te krijgen die je nodig hebt.
In Maasgouw gebeuren al veel mooie dingen hierin, maar ik ga graag samen met het panel aan de slag om de verbetermogelijkheden te ontdekken.